روش نگهداری کبوتر +عکس

دوستان بسیـاری از ما سوال د کـه تخم را که تا چند روز مـی شود نگهداری کرد و در زیر کبوتر دیگری قرار داد اینجا کـه الان این بحث پیش امده با توجه بـه شرایط زیر مـی توانید تخم را بین 5 که تا 10 روز نگهداری کنید ولی شرایط زیر درون سالم ماندن تخم بسیـار تاثیر گذار هستند کـه به شرح زیر مـی باشد

برای دیدن ما بقی مطالب روی ادامـه مطلب کلیک کنید

 

1- در یک جای خشک و بدون نم و رطوبت

2- درون یک جای خنک باشد

3- درون بین پنبه قرار بگیرد

4- درون یک جای تاریک  و ازتابش نوربه ان حتما جلو گیری کرد

5- بـه هیچ وجه تکان شدید نخورد و ضربه ای بـه تخم وارد نشود

نکته بسیـار مـهم : گروه واتساپ کفتر پلاکی بازان شما حتما زمانی کـه کبوتر تخم اول را کـه گذاشت تخم برداشته شود یک تخم باطل علامت دار درون زیر ان بگذارید که تا ماده قهر نکند و بعد از انکه تخم دوم را دوباره گذاشت حتما به سرعت برداشته شود اگر تخم اول را برندارید و بعد از تخم دوم ان بردارید چون بعضی ماده روی تخم از روز اول مـی خوابند نطفه بعد از دو روز خواهد گرفت و پس از برداشتن شما دیگر فایده ای ندارد و موجب ابطال ان خواهید شد  تخم کبوتر بسته بـه دمای هوا بین 17 که تا 22 روز متفامت هست و جوجه ها تا30 یـا 45 روز جیره خوار پدر و مادر هستند البته بـه جفت هم بستگی داره.

اگه بعد کبوترت سالم باشـه زود جفت نخوده باشـه 1 هفته دیگه تخم مـیکند بـه شرط تغذیـه خوب

تقدیم بـه آقا مـهدی شرمنده بنده درگیر امتحانات دانشگاه مـیباشم دیر بـه دیر آپ مـی کنم

دوستانی کـه نظر یـا سوال مـی پرسند وبلاگ یـا ایمـیلشونا بذارن که تا مستقیما" بـه آنان پاسخ دهم

با تشکر

تیر ماه از زبان استاد خشایـار

در وبلاگ دوست خوبمان سعید هم نتایج گروی ایشان آمده کـه به نظر بنده 6 ساعت پرش به منظور 500 عدد کبوتر درون این هوای گرم و طاقت فرسا نتیجه بسیـار بسیـار خوبی مـی باشد تبریک مـیگم بـه ایشان و آرزوی موفقیت به منظور ایشان و آقای بابک ارباب خسرو را داریم.

با توجه بـه اینکه درون تیرماه هستیم و دوستان مشغول پراندن کبوترها هستند چند توصیـه به منظور دوستان عزیز دارم البته بـه قدر کافی درون مورد کبکیـها و نحوه آماده سازی آنـها و سایر موارد توسط استاد فرهیخته و ارجمند جناب آقای دکتر تهرانی عزیز و دیگر استاد ارجمند جناب آقای مـهندس مـهدی زاهدی بـه کرات درون سایتهای وزینشان مطلب نوشته شده هست و از نظر اینجانب دیگر مطلبی باقی نمانده که تا در مورد آن برایتان بنویسم اما تصمـیم دارم چند نکته درخصوص کل مسائل مطرح شده برایتان عرض کنم امـید کـه مقبول نظر قرار گیرد.

دوستان عزیز کبوتر پرانی غیر حرفه ای، گروه واتساپ کفتر پلاکی بازان نگهداری از کبوتر و ساختن و آماده سازی آن ورزش بسیـار ساده ای هست و نیـازی نیست حتماً همـه ما از فرمول و قاعده خاصی پیروی کنیم آیـا آن کودک 10 ساله کـه کبوترانی درون داخل حیـاط منزلش نگهداری مـیکند و بعضی از آنـها 7-8 ساعت مـیپرند از فرمول و قاعده خاصی استفاده مـیکند؟

فرمولها و قواعد معمولاً مفید برایـانی هست که از گله های بزرگ کبوتر و با تعداد بسیـار زیـاد نگهداری مـیکنند بودند دوستانی کـه از بنده پرسیده اند زمان آبدهی، نحوه دان دادن، زمان پراندن و سایر موارد مورد استفاده شما چگونـه هست من درون این پست بـه زبان بسیـار بسیـار ساده برایتان توضیح مـیدهم و فقط درون چند خط که تا شاید درون سال آینده مورد استفاده شما قرار گیرد.

فرض کنید شما به منظور سال آینده مـیخواهید بـه آماده سازی کبوترانتان بپردازید:

من بحث خود را از جایی شروع مـیکنم کـه شما کبوترانتان را بـه موقع کبک کرده اید و مـیخواهید آنـها را به منظور تیرماه اماده کنید.

شما درون قدم اول حتما کبوتر را مانند انسان و جامعه کبوترها را مانند جامعه انسانـها فرض کنید اکثر مواردی کـه برای انسان صادق هست در مورد کبوتر هم مصداق پیدا مـیکند.

همانطور کـه قبلاً هم عرض کرده بودم یک انسانی کـه مـیخواهد دونده شود درون روز اول بـه سختی یک کیلومتر مـیدود اما اگر مربی و تغذیـه خوب داشته باشد مـیتواند بعد از یکماه 5 کیلومتر یکنفس بدود کبوتر نیز همـین طور است. گروه واتساپ کفتر پلاکی بازان حتما برای آماده سازی کبوتر تغذیـه و تمرینات خوبی درون نظر گرفت.

برای آماده سازی کبوتر اولین قدم تمرینات زیر تور هست به عقیده بنده درون زیر تور فشار بیشتری بـه عضلات کبوتر مـیاید چون همانطور کـه مستحضرید شتاب جاذبه زمـین با افزایش ارتفاع کاهش مـیابد و کبوتری کـه در دل آسمان جای دارد فشار چندانی بـه عضلاتش وارد نمـی شود و بیشتر بـه علت کم بودن شتاب جاذبه بر روی باد سوار هست درست مانند چتربازانی کـه حرکات اکروباتیک درون هوا انجام مـیدهند و بدون اینکه چتر خود را باز کنند بر روی ابرها شناورند و سقوط هم نمـیکنند کبوتر نیز همـین طور است. گروه واتساپ کفتر پلاکی بازان اما بر روی بام و زیر تور کبوتر مجبور هست وزن خود را تحمل کند و فشار بسیـار بیشتری بـه بالها و عضلات آن وارد مـی شود.

 

مـی بایست حدود 10 روز هر روز به منظور کبوتران برنامـه های پراندن زیر تور گذاشت دوستانی هم کـه تور ندارند مـی توانند با رودان از یک سوی بام بـه سوی دیگر این عمل را انجام دهند.

بعد از تمرینات زیر تور نوبت بـه پراندن کبوترها مـی رسد پراندن کبوترها مـی بایست به منظور اولین بار حدود 11 ظهر انجام شود. بعد از 3 الی 4 مرتبه پراندن درون 11 ظهر ساعت را بـه 10 و همـینطور که تا طلوع آفتاب بـه مرور کم مـیکنیم.

این عمل را حتما طوری برنامـه ریزی نمود کـه چند روز قبل از  تیرماه بـه طلوع آفتاب برسید.

مساله دیگر درون مورد اینکه هر روز بپرانیم یـا یک روز درون مـیان و یـا غیره حتما عرض کنم بـه هیچ وجه نمـیتوان یک نسخه کامل به منظور همـه کبوتران نوشت کبوتران ورزیده و به اصطلاح گردن کلفت و خودکار هر روز مـی توانند بپرند اما بعضیـها یک روز درون مـیان و بعضیـهای دو روز پرش یک روز استراحت و بعضیـها حتی دو روز درون مـیان شما مـی بایست بر اساس تجربه خود کبوتران را تقسیم بندی کنید کـه حالا روشش را بـه شما شرح مـیدهم.

ابتدا سه روز متوالی همـه کبوتران را بـه پرواز درآورید آنـهایی کـه از ساعتشان کم نشد جزو گروه 1 و کبوترانی هستند کـه مـی بایست هر روز پرانده شوند آنـهایی را کـه ساعتشان کم شد را دو روز بپرانید و یک روز استراحت دهید انـهایی کـه ساعتشان کم نشد گروه 2 و آنـهایی کـه ساعتشان کم شد را حتما یک روز درون مـیان هوا کنید بـه این صورت ما درون گروهای خودمان کبوترانی داریم کـه باید 2 و یـا حتی 3 روز استراحت کنند. و این کبوتران 2 یـا سه روز استراحت کرده شاید از کبوتران دسته 1 هم بهتر بپرند ولی اگر هر روز آنـها را هوا کنیم خراب مـی شوند و اگر گروه 1 را هم استراحت دهیم آنـها نیز خراب مـی شوند.

به عنوان مثال نژاد کبوتران من کـه از نسل شیر نر هستند حتما هر روز پرانده شوند چون درون غیر اینصورت چاق مـی شوند(به علت درشت بودن دیرتر از بقیـه کبوتران ساز مـیشوند) و نژاد ماهروها و طلاییـهای بنده حتما یک روز درون مـیان پرانده شوند و یک نژاد دیگر خال سبزها و هماها حتما دو روز درون مـیان پرانده شوند زیرا آنقدر مـیپرند کـه دو روز به منظور بازسازی بدن و رفع خستگی زمان لازم دارند.

نکته مـهم اینکه حتما روز مسابقه طوری انتخاب شود کـه روز گرو روز پرش تمام گروههای کبوتر ما باشد که تا به بهتربن ساعت ممکن برسیم.

 

اما مساله دیگر درون مورد نحوه دان کبوترها مـی باشد به منظور آماده سازی کبوتر پرشی ارزن بهترین دانـه مـی باشد و در کنار آن کمـی تخم کتان(دانـه های ریزی بـه شکل بیضی و کمـی بزرگتر از ارزن) بـه نسبت 5 بـه 1 اما به منظور اینکه کبوتر دچار فقر ویتامـین نشود هفته ای دو بار هم بـه نسبت 4 بـه 1 ارزن و قره ماش مـیدهیم.

به این صورت شما نیـازی بـه ویتامـین و سایر مکملها هم نخواهید داشت.

در مورد زمان آبدهی بـه کبوتران پرشی مـی بایست نیم ساعت که تا یک ساعت بعد از پرش آب بـه آنـها بدهیم. بعد اب از جلوی آنـها برداشته مـی شود و بعد از غذای روزانـه دوباره بـه آنـها آب مـیدهیم.

در مورد آب صبح هم حتما خدمتتان عرض کنم من شبها جای آب را از توی قفس بر نمـیدارم و آب همواره درون دسترس کبوتران هست و فقط یک ساعت قبل از پرش چراغ روشن مـی شود که تا کبوتران درون صورت تمایل آب بردارند و سپس آبدانیـها از داخل قفسها بیرون آورده مـی شود.

همانطور کـه توصیـه شده یک الی دو ساعت قبل از فعالیت بدنی شدید ما انسانـها نباید چیزی بخوریم این مورد درون مورد کبوتران هم صدق مـیکند.

کبوتران من بـه این شیوه عادت کرده اند و مـیدانند درون صورتی کـه آب را که تا یک ساعت قبل از پرش نخورند دیگر از آب خبری نخواهد بود همـه بـه مقدار کافی اب مـینوشند و اکثرا درون یک ساعت قبل از پرش  آب خود را مـینوشند.

یک نکته ای درون خصوص شبهای قبل از مسابقه حتما خدمتتون عرض کنم : اگر شما کبوترانتان با این شیوه ذکر شده کنار امدند و عادت د  و ساعت خوبی همب د چه نیـازی بـه تغییر این روش درون شب قبل از مسابقه است؟ با هر تغییری ولو کوچک بـه رکوردهای قبلی نیز نخواهید رسید.

مگر آن کودک 10 ساله کـه کبوتر 8 ساعتی مـیپراند از آبدهی و دان دهی و .. سر درون مـی آورد؟ کبوتر آن کودک بـه روش نچندان علمـی صاحب خود عادت کرده و مـهم عادت کبوتر است.

تنـها نکته ای کـه بر اساس تجربیـاتم مـیتوانم خدمتتان عرض کنم نـه به منظور شب قبل از مسابقه بلکه به منظور کل تیرماه و برای اینکه کبوترهایتان رکورد بیشتری بزنند و به جای مـیانگین مثلا 6 بـه 7 برسید خنک نگه داشتن محل زندگی و گنجه ها و قفسها درون طول شب هست با خنک نگاه داشتن گنجه ها و قفسها مـی توان بـه ساعت بسیـار بیشتری رسید.

نکته بعدی درون خصوص استفاده از مکملها و ویتامـینـها و آنتی بیوتیک هاست بنده بـه علت نداشتن تجربه کافی درون این خصوص از آنـها استفاده نمـیکنم و از نظر بنده جز درون مواقع احتیـاج ضرورتی هم ندارد

 

http://www.iranxm.com/' />

http://www.iranxm.com/' />

http://www.iranxm.com/' />

http://www.iranxm.com/' />

http://www.iranxm.com/' />

http://www.iranxm.com/' />

http://www.iranxm.com/' />

http://www.iranxm.com/' />

http://www.iranxm.com/' />

http://www.iranxm.com/' />

http://www.iranxm.com/' />

http://www.iranxm.com/' />

http://www.iranxm.com/' />

http://www.iranxm.com/' />

http://www.iranxm.com/' />

http://www.iranxm.com/' />

http://www.iranxm.com/' />

http://www.iranxm.com/' />

http://www.iranxm.com/' />

http://www.iranxm.com/' />

http://www.iranxm.com/' />

http://www.iranxm.com/' />

به

ترین زمان جوجه کشی چه موقع هست ؟

چند روز بعد از پرش تیرماه و بعد از اینکه جفت ها را خوب تقویت کردیم و یـا اینکه درون اواسط بهمن ماه کـه البته بـه نظر حقیر بهترین تاریخ 10 اسفند ماه هست به این دلیل کـه شما مـی توانید جوجه را به منظور تیرماه امتحان کنید. ( پرورش جوجه ها ) همانطور کـه توضیح دادم زمانی کـه کبوترانتان اولین تخم شان را د درون یک دفتر تاریخ بزنید و ثبت کنید که تا اگر خدای ناکرده مجبور شدید تخم یـا جوجه ای را جابجا کنید با توجه بـه تاریخ موجود ، تخم را درون زیر کبوتری قرار دهید کـه با آن هم تاریخ هست . اگر جفتی تک جوجه داشت و خواستید با جفت تک جوجه دیگر آنرا دو که تا یکی کنید حتما" یکی از جوجه ها را با علامت رنگ مشخص کنید که تا در زمانیکه احتمالا" آنـها شبیـه و همرنگ هستند براحتی آنـها را تشخیص دهید . نکته : همـیشـه یکبار درون روز ترجیحا" بعداز ظهر به منظور جفت ها دانـه شان را درون جا دونی بریزید و به اندازه ای بریزید کـه بخورند و دان زده نشوند یعنی دانـه های آخری را با اکراه بر دارند . دانـه شما مخلوطی از ارزن 40 % کـه بیس اصلی هست و بـه همراه آن 60% بقیـه را قره ماش نـهاوندی خاکستری ( نوع اردبیلی سیـاه و سفت هست ) ، کافیشـه ،دانـه و عدس ریز بدهید از گندم بهیچوجه و در هیچ فصلی استفاده نکنید چون مضرات آن بیش از منافع آن هست . استفاده از دانـه گندم بخاطر داشتن مواد سلولزی علاوه بر بزرگ دستگاه گوارش حیوان سبب اسهال و حتی جایگزینی مواد مضر درون بدن پرنده مـی شود و از اینرو بهتر هست برای زمستان و پائیز نیز همـیشـه ارزن بعنوان بیس و پایـه اصلی بانضمام جو ، دانـه ، قره ماش ، کافیشـه ، عدس ریزهمراه با دان پارس تازه و سفت کـه راحت پودر نشود و همچنین مراحل پخت آن طبق زمانبندی استاندارد انجام شده باشد کـه اگر با انگشت فشار دهید بـه دونیم شود اما پودر نشود درون سبد غذایی کبوترانتان قرار دهید . کبوترانتان را طوری عادت دهید کـه گاهی اوقات هر ماه یکبار سبزیجات خرد شده را نیز مصرف کنند و حتی اگر امکان دارد دو ماه یکبار هم بهشون قدری برنج پخته خیلی خیلی خیلی کم نمک و بدون روغن بدهید کـه مفید هست . توضیح مـهم : از آنجا کـه کبوتران دانـه جو را خیلی دوست ندارند درون صورت مصرف ، حتما" آنرا ابتداء و قبل از سایر دانـه ها بهشون بدهید. اما درون مورد جفت های جوجه کشی بایستی تذکری را خدمتتان عرض کنم و شما هم ای موافق و هم ای مخالف را بدون هیچ محدودیتی مـی توانید تن کنید مشروط بـه اینکه طبق معیـارهای قبلی واقعا" هر دو جفت علاوه بر تطابق رنگ ونژاد ، شایستگی جفت شدن را نیز داشته باشند و دقت کنید بسیـاری از خصوصیـات ذاتی و ارثی از طریق عامل خون و وراثت بـه جوجه ها منتقل خواهد شد بعنوان مثال شک نکنید کبوتری کـه قبل از پرش ( اول هرز ) یـا درون بین پرش ( وسط هرز ) و یـا درون انتهای پرش هرز مـی کند حتما" خون هرزی دارد و جوجه آن نیز بی شک همان کار را انجام خواهد داد . جوجه ای را کـه چند روز مـی دود و بعد باز مـی گردد درست هست که احتمالا" سوی خوبی دارد اما درون 80 درصد اوقات همـین جوجه کبوتر هرزی خواهد شد و دلیل آن هم اینست کـه در چند روز دویدن احتمالا" درون یکجای بخصوص چندین مرتبه پنجه باز خواهد کرد کـه همانجا را بـه اصطلاح شگرد خواهد کرد و در زمانی کـه در تیرماه بهش فشار آید قطعا" فیلش یـاد هندوستان خواهد کرد و حتما" همانجا کـه شگرد داشته پا خواهد زد ولو اینکه زمان پنجه زدنش خیلی کوتاه باشد بعد چنین مسائلی را خیلی دقیق بهش توجه کنید کـه البته درون قسمت کبکی بازی و آموزش مبحث داوری نکات کلیدی راجع بـه این کبوتران هرزی و اینکه اگر جایی پا زده بودند چگونـه تشخیص دهیم را بوقتش خواهم گفت .  بعد نتیجه مـی گیریم آن جوجه هایی کـه بسیـار باهوش هستند و بدون اینکه تار شوند خیلی راحت جلد مـی شوند بسیـار با ارزش تر از جوجه هایی هستند کـه چند روز مـی دوند . البته باز توضیح مـی دهم کـه در بین جوجه هایی کـه مـی دوند و تار شده اند 20 درصدشان بی تقصیرند و بلکه بنا بـه دلائلی مثلا" بدلیل حمله پرندگان شکاری مـی ترسند و تغییر منطقه ای مـی دهند و ناچار بـه پرسه زدن و دویدن درون مناطق دیگر مـی شوند که تا اینکه خانـه صاحبشان را پیدا کنند کـه اینگونـه جوجه ها و کبوتران ، حسابشان از دسته قبلی جدا خواهد بود .  . نکته : حتما" زمانی کـه کبوتران داخل جفت کن را روزانـه به منظور رفع خستگی و نظافت جفت کن ها بیرون مـی آورید بهشون گل شور بدهید ، ناخن های بلندشان و پاهایشان را کـه فضولات بهشان مـی چسبد به منظور جلوگیری از گسترش بیماریـهای قارچی تمـیز نموده و آب تمـیز هم کـه باید مرتبا" جلویشان باشد . آب تنی موقتا" از زمان تخم گذاری که تا زمانیکه جوجه ها کوچکند ممنوع هست . دائما" دقت کنید کـه جوجه ها خوب دانـه گرفته باشند اگر دیدید کـه از دو جوجه یکی کوچکتر هست و دیگری بزرگتر ، بشرطیکه رنگ آن مشخص نباشد آن را با هم اندازه خود جابجا کنید و البته مواظب باشید کـه والدین جدید متوجه این تغییر نشوند چون ممکن هست به جوجه جدید بدلیل اینکه شبیـه و هم بوی با جوجه خودشان نیست آسیب جدی بزنند . درون حالت دیگر ممکن هست جوجه ها قدری کوچک و بزرگ باشند و شما جفتی هم به منظور تعویض نداشته باشید کـه در اینصورت بهتر هست پس از اینکه بـه والدین دانـه دادید جوجه بزرگتر را بردارید و در محل امنی قرار دهید که تا جوجه کوچکتر خوب دانـه و اصولا" حقش را بگیرد و بعد جوجه بزرگتر را درون جایش قرار دهید و پس از چند روز خواهید دید کـه جوجه کوچکتر هم اندازه جوجه بزرگتر شده و به آن خواهد رسید .

آماده سازی به منظور واکسن زدن جوجه ها :

 واکسیناسیون چیست ؟

بدون شک یکی از مـهمترین و مطمئن ترین راهها به منظور پیشگیری از اثرات مخرب بیماری هست . درون این حالت ویروسها سیستم ایمنی را بر علیـه بیماری تحریک کرده و همـین امر سبب موفقیت واکسیناسیون علیـه بیماریـهای ویروسی خواهد بود .

نیوکاسل چیست ؟

 این بیماری ویروسی از خانواده Virus Paramyxo Virdae , Genus Rubula مـی باشد کـه متاسفانـه درون هر منطقه ای با توجه بـه تفاوت اقلیم منطقه و در نتیجه تغییراتی درون ساختار بیماری ، نوع آن نیز فرق مـی کند وبدتر اینکه عامل بیماری مـی تواند بـه مدت نیم ساعت درون دمای شصت درجه و بالاتر درون مدفوع زنده و فعال بماند اما درون PH اسیدی توانایی مقاومت نداشته و دوره بروز و عود این بیماری بین چهار که تا هفت روز متغیر مـی باشد  . با این وجود بعضی از پرندگان قادرند کـه تا مدت یکسال این ویروس را درون خود فعال نگهدارند . با توجه بـه تفاوت بدنی بین مرغ و کبوتران واکسنـهای هر کدام هم متفاوت خواهد بود کـه ما درون وهله اول توصیـه مـی کنیم کـه اگر دسترسی داشتید واکسن خارجی 50 تایی مخصوص کبوتر( تزریق درون ران یـا گردن یـا عضله ) با مارک CHEVIVAC-P12 ساخت شرکت آلمانی  CHEVITA GmbHتهیـه فرموده و مطابق دوزتوصیـه شده آن را بکار برید چون چیزی کـه در کشورمان موجود هست واکسن مخصوص طیوراست کـه آنـهم به منظور همانگونـه سویـه ویروس ( مخصوص ماکیـان ) هست . اگر بیماری درون کبوترانتان شیوع یـافته یـا علائمـی موجود هست حتما" از واکسن با ویروس کشته استفاده کنید چون بعضی از گونـه های عفونتها و مایکوپلاسماها و قارچها قادرند اثرات واکسن زنده را شدیدترو فراتر از حد انتظارما نمایند کـه این بسیـار خطرناک خواهد بود . البته با توجه بـه اینکه کبوتر با دمای بدنی بالاتر بـه اندازه مرغ نسبت بـه این بیماری مـهلک حساس نیست اما اگر درون مـیان کبوترانتان اثراتی از بیماری نیوکاسل نبود بهتر هست به شیوه ای کـه متعاقبا" خدمتتان عرض مـی کنم عمل نمائید و آگاه باشید کـه حقیر سالهاست طبق همـین شیوه واکسیناسیون را انجام داده ام و تاکنون مشکلی نداشته ام ابتداء کلیـه موارد مورد نیـاز زیر را از داروخانـه های دامـی تهیـه فرمائید . آمادگی به منظور اولین واکسیناسیون جوجه ها درون سن چهار هفتگی : 1 - ابتداء محلولی بـه نام MIXODIL کـه در قوطی های پلاستیکی یک لیتری باشد تهیـه فرمائید و از شروع سه هفتگی جوجه ها بـه مدت یک هفته و پس از تکان هر بار یک قاشق غذاخوری پر با 5/1 لیتر آب مخلوط کرده ودر جا آبی ها تقسیم کنید . توضیح اینکه این محلول با دارا بودن انواع ویتامـینـهای ضروری  و همچنین مواد معدنی و عناصر کمـیاب نظیر سلنیوم دارای بیش از 15 نوع آمـینو اسید مفید و لازم نیز مـی باشد کـه دارویی بسیـارعالی به منظور آمادگی کبوتر قبل از واکسیناسیون و یـا درمان با سایر آنتی بیوتیکها نیز مـی باشد . 2 – واکسن کشته دو گانـه نیوکاسل – آنفلونزا را تهیـه کرده و البته بـه تاریخ تولید و شرایط نگهداری آن درون یخچال خوب توجه فرمائید . ( حتی درون هنگام خرید حتما آن را درون کیسه یخ قرار داده و به منزل برسانید و سپس آن را درون یخچال درون جایی کـه یخ نزند و نور نبیند قرار دهید ) . بعد از یکهفته کـه محلول MIXODIL دادید و جوجه ها وارد چهارمـین هفته زندگی خود شدند حال واکسن را از یخچال درون آورده و بگذارید دمای آن درون حد دمای بیرون بشود و بعد خوب آنرا تکان داده و با سوزن کلفت مخصوص کشیدن واکسن آنرا درون یک سرنگ پنج مـیل کـه دارای پنج قسمت ازعدد یک که تا پنج هست بکشید وبعد سوزن خود سرنگ را سر سرنگ بزنید . مطابق اشکال تشریحی یک نفر کبوتر را وارونـه گرفته و پرهای روی جناغ و عضله را با یک پنبه الکلی کنار زده ( پنبه الکلی تنـها بخاطر اینست کـه هم پرها را خوب ار خواهد زد و همـینکه اگر کبوتری تکراری بود از محل خیس بودن الکل سریع مـی فهمـید کـه آنرا قبلا" واکسن زده اید و دوباره کاری نخواهید کرد ) و همانطور کـه ملاحضه مـی نماییدخط استخوان جناغ نمایـان هست که شما حتما سوزن را درون کنار این استخوان و بموازات آن کـه بعنوان خط نشان به منظور شماست و پس از هواگیری ، سرنگ را بحالت موازی این خط  وارد عضله نموده و البته دقت نمائید کـه سوزن بحالت اریب و تنـها کمـی زیر سطح پوست وارد شود و خیلی آرام سپس بـه اندازه 3 خط کوچک موازی هم درون سرنگ پنج مـیل دارو را تزریق نموده و یـا بعبارتی هر سرنگ پنج مـیل تنـها به منظور حدودا" هشت کبوتر، حداکثر، ظرفیت دارو خواهد داشت . بعد از بیرون کشیدن سر سوزن با یک پنبه تمـیزیـا اندک فشار سر انگشت جای سوزن و محل باز شده درون محل تزریق را بـه آرامـی فشار دهید که تا ، مسدود گشته و فشار خون دارو را بـه بیرون هدایت نکند . نکته مـهم : بهتر هست بار اول ، تزریق را با کمک یک فرد خبره انجام دهید که تا دستتان راه بیفتد و دقت کنید بهیچوجه سوزن را عمقی وارد عضله ننمائید کـه سبب مرگ کبوتر یـا آسیب جدی بـه حیوان خواهید شد . دقت داشته باشید اولین و مناسبترین مرتبه تزریق به منظور جوجه زمان 4 هفتگی جوجه خواهد بود . بعد از این مرحله تزریق ، کبوتر موقتا" دچار یک تب و التهاب خفیف خواهد شد و بنابراین به منظور به حداقل رساندن این عارضه بـه مدت 3 که تا 5 روز نیز از دارویDIPROSIN PLUS  دیپروسین پلاس یـا   DIPROSIN MIX دیپروسین مـیدر آب بـه مـیزان یک قاشق غذاخوری پر درون 5/1 لیتر آب آشامـیدنی کبوتران استفاده مـی کنیم . خواص دیپروسین پلاس :  دارویی ضد درد ، ضد تب ، ضد استرس ،ضد التهاب و اشتها آور مـیباشد . در هنگام وقوع بیماریـهای باکتریـایی و ویروسی و یـا بـه دنبال تحریک سیستم ایمنی بدن درون هنگام واکسیناسیون ، یکی از مکانیسم های دفاعی بدن افزایش درجه حرارت بدن یـا تب مـیباشد که با افزایش سوخت و ساز بدن و افزایش مـیزان مصرف انرژی توام مـیگردد . درون این حالت کبوتر دچار بیماری و تب مـیشود کـه این دارو مانع افزایش درجه حرارت بدن مـیگردد ، درون نتیجه از اتلاف انرژی جلوگیری مـیکند . همچنین داروی فوق درون شرایط افزایش گرمای محیط و بدن درون استرس گرمایی ، دمای بدن را کاهش مـیدهد .  موارد مصرف : درون موارد بروز انواع بیماری ها کنترل تب و درد ، بی حالی و بی اشتهایی و ...  مفید  مـیباشد . درون موارد گرمای شدید به منظور جلوگیری از استرس گرمایی و یـا بـه هنگام واکسیناسیون های مختلف و انواع استرس استفاده مـیشود . داروی دیگر کـه تقریبا همـین  کارها  را مـیکند دیپروسین مـیمـیباشد.برای تزریق واکسن نیوکاسل درون پشت گردن بسیـار حتما احتیـاط نمائید و توصیـه مـی کنم کـه حتما" چند بار این نوع تزریق را کـه توسط فردی خبره و آگاه کـه قبلا" بدفعات آنرا انجام داده بدقت تماشا کرده و حتی زمانیکه مـی خواهید به منظور بار اول این نوع تزریق را انجام دهید درون حضور همان شخص مربی و الگویتان انجام دهید . بدلیل اینکه محل تزریق واکسن درست نزدیک سلسله اعصاب و رگهای عصبی نخاعی مـی باشد بنابراین دو خطر همواره کبوتر را تهدید مـی کند یک خطر فلج دائم و کامل کت کبوتر و دوم خطرفلج کامل اندامـها کـه همراه با یک شوک سریع مـی تواند باعث مرگ حیوان نیز بشود . بهر حال به منظور این تزریق مـی بایست ابتدا پرهای گردن را کنار بزنیم و سپس درون ابتداء با یک دست کمـی پوست گردن را بکشیم و رها کنیم که تا محل تزریق برایمان کاملا" مشخص و تفکیک گردد همچنین با این شیوه پوست و گوشت گردن یـا محل تزریق از نقاط خطرموقتا"کمـی فاصله پیدا مـی کند و ما بهترمـی توانیم محل تزریق سوزن را دقیقتر شناسایی کنیم . همچنین بهتر هست تزریق از طرف بالا بـه طرف پائین انجام دهیم کـه در اینصورت تسلط ما بر موضع بیشتر خواهد بود.  

مرحله دوم واکسیناسیون جوجه ها درون سن هشت هفتگی و داروهای مورد نیـاز – چهار هفته بعد از واکسیناسیون اولیـه نوبت سری دوم واکسیناسیون هست که ابتداء از یک هفته قبل مجددا" محلول MIXODIL طبق دستور بالا مـی دهیم .  با این تفاوت کـه این بار به منظور مرحله دوم واکسیناسیون از واکسن زنده و فعال ( تخفیف حدت یـافته ) استفاده مـی نمائیم . این واکسن ها بصورت آشامـیدنی ، قطره چشمـی ، قطره بینی یـا اسپری موجود مـی باشند  که ما از بین آنـها نوع چشمـی ( از راه مخاط چشم ) یـا آشامـیدنی را توصیـه مـی کنیم . ( بصورت قرص کـه باید حتما" درون آب مقطر یـا آب چشمـه یـا آب چاه مطمئن و غیر مـیکربی حل شود و هرگز نباید به منظور درست محلول واکسن از آب لوله کشی کـه حاوی کلر مـی باشد استفاده کنیم . ) و پس از ساختن دارو مطابق دستور به منظور قطره چشمـی یک قطره درون هر چشم و یک قطره هم درون یکی ازحفره های بینی و برای خوراکی درون دهان کبوترو منفذ بینی مـی چکانیم . بعد از اتمام این مرحله مجددا" به منظور مدت سه که تا پنج روز مجدد نیز مصرف دیپروسین پلاس را تجدید کنید و حالا دیگر خیـالتان حتما آسوده باشد .  با این روش دیگر شما نیـاز ندارید کـه چند ماه بعد واکسیناسیون را تکرار نمائید زیرا با این عمل ( یک بار واکسن کشته و یک بار واکسن زنده )  باعث ایجاد نوعی آنتی بادی و یـا پادتن قوی درون بدن کبوترانتان مـی گردید . توضیح مـهم : با توجه بـه اینکه بیماری نیوکاسل درون بیش از90 درصد موارد گزارش شده ، تنـها کبوتران جوان ، مفلق ها و جوجه ها را هدف حملات خود قرارمـی دهد کافیست کـه پس از این دو مرتبه واکسیناسیون و طی زمانی کـه بدن جوجه کبوترانتان نسبت بـه این بیماری مصونیت دارد و شما جوجه ها را هوا مـی کنید ، بهیچوجه کبوتر جدیدی را وارد گنجه جوجه هایتان نکنید که تا زمانیکه آنـها از کنار درون بروند و کهنـه شوند . همچنین هر 45 روز یکبار آنـهم سه روز متوالی جهت کنترل و پیشگیری از عفونتهای دستگاه تنفسی بـه تمام جوجه ها و کبوترانتان پودر آنتی بیوتیک TERRAMYCIN یـا همان اکسی تتراسایکلین  OXYTETRACYCLINE بـه مـیزان یک قاشق چایخوری پر به منظور مخلوط درون 2  لیتر آب بدهید و فردای روز سوم یعنی درون روز چهارم بـه دلیل اینکه آنتی بیوتیکها ، باکتریـها ، مخمرها و قارچهای مفید دستگاه گوارش را از بین مـی برند به منظور جبران این نقیصه بـه کبوتران  پودر پروتکسین Protexin را کـه دارای این خواص هست بدهید :  پروتکسین دارای انواع گونـه های مفید باکتریـها و قارچها و مخمرها هست که به منظور بهبود کار دستگاه گوارش  مفیدند ، تغییرات آب و هوا ، تغییر جیره ، واکسیناسیون ، درمان با آنتی بیوتیکها ، استرس ،  همچنین درون افزایش رشد و بالابردن ایمنی درون برابر بیماریـها موثر مـی باشد .  مدت و مقدار مصرف : بـه مدت 3 الی 5 روز بعد از استفاده از آنتی بیوتیک ها  به مقدار یک قاشق چایخوری پر درون 3  لیتر آب آشامـیدنی خوب حل کنید و به کبوتران بدهید . ضمنا" هر ماه یکبار بـه جوجه ها پودر ویتامـین ب کمپلبه مـیزان یک قاشق چایخوری پر درون 5/1 لیتر آب بـه همراه نصف پاکت پودر ORS بدهید و بهیچوجه گل شور درون اختیـار جوجه ها که تا مادامـیکه از کنار درون نرفته اند قرارندهید چون جوجه از روی بی تجربگی گل زیـاد خواهد خورد کـه در نتیجه این عمل ، آب زیـاد مـی نوشد و بنابراین دانـه کمتر مـی خورد کـه همـین مسئله سبب بهم خوردن توازن آب و دانـه و نـهایتا" بروز اسهال درون جوجه خواهد شد . البته ماسه و صدف خرد شده بسیـار به منظور جوجه ها مفید هست و مـی توانید بجای گل شور مخلوط ماسه و صدف خرد شده درون اختیـارشان بگذارید . با این وجود چیزی نمـی گذرد کـه خواهید دید به منظور همـیشـه این بیماری ( نیوکاسل ) تهدیدی به منظور جوجه های شما محسوب نخواهد شد. کلام آخر : همانطور کـه قبلا" هم عرض کردم به منظور واکسیناسیون شیوه ها و سلیقه های مختلفی وجود دارد اما شما حتما تصمـیم بگیرید کـه چه مـی خواهید ؟ آیـا مـی خواهید همچنان هر چند ماه یکبارمشکل واکسیناسیون را پیش رو داشته باشید و یـا طبق شیوه حقیر تنـها طی دو بار واکسیناسیون به منظور همـیشـه از شر مشکلات خلاصی یـابید ؟!امـید آنکه تا اینجامطالب مورد قبول شما قرار گرفته باشد .

 

نر تک

اصفهان کـه از قديمي ترين شـهرهايي هست که کبوتر پراني درون آن رايج بوده است. کبوتر خانـه هاي فراوان اين شـهر و کبوتربازان فراوان اين شـهر و ذات خوب کبوتران بومي آن مخصوصاً از لحاظ سفت بومي و نيز اينکه زمان هاي دور اصفهان مـهد کبوتران نامـه بر بـه تمام ايران بوده نشان بر صدق اين گفته دارد. اما اينکه بعضي ها کبوترهاي دم گير را کبوتر نميداند چون فقط ساعتي نمي پرند جاي خود دارد.البته هري هم درون عشقبازي با روش خود کار مي کند.بعضي ها با ساعتي پريدن بعضي ها با مسافت پيمودن کبوتر.ولي درون اصفهان همـه ذات و سوي کبوتر را مي شناسند.

همين حالا با اين دنياي شلوغ شـهري و روزگار صنعتي اصفهان جمعيت کبوتربازان آن از خيلي از شـهر هاي ديگر بيشتر است.اگر سري بـه اصفهان زديد حداقل از مشتري سله هاي کبوتر فروشي و تعداد سله ها اين را مي فهميد.خيابان عطار اصفهان کـه ??? متر هم بيشتر نيست سرتاسر پر از سله کبوتر فروشيست.در سله ها از پيرمرد ??-?? ساله که تا بچه??-?? ساله پيدا مي شوند.اين روز ها اگر مشتري نباشد با اين ماليات هاي سنگين ديگر پرنده فروشي صرف نميکند.

کبوتر نر تنـها هم از جمله کبوتر هايي هست که فقط درون اصفهان آن هم فقط بعضي از حرفه اي ها آن را دارند.نر تک نام رايج اين کبوتر درون اصفهان هست اما بـه نام هاي نر قوطي يا کبوتر شکاري يا جفتي هم خوانده مي شود.البته اشتباه نشود کـه نر تک کبوتري با نژاد خاصي نيست.بلکه همان کبوتر نر دم گير هست که با کارهايي کـه روي آن صورت مي گيرد ميشود نر تک و اين خصوصيت را پيدا ميکند کـه اگر غريبي يا بـه اصطلاح اصفهانيها شکاري درون آسمان ببيند چه آن شکار نر باشد يا ماده يا مفلق (جوجه) مي خواهد آن را بياورد که تا از تنـهايي درون بيايد ووقتي آنـها را مي بيند با مستي بي امان خود اغلب آنـها را مجذوب خود کرده و به بام صاحب مي آورد .البته غريب گيري اصلاْ کار درستي نيست و اين مطلب را فقط براي اطلاع شما مي نويسم.


اما حالا برويم سر اصل مطلب.شما براي درست نر تک بـه يک کيوتر نر کـه بهتر هست کبوتر هاي سينـه پاک دم پاک کـه در شـهر هاي ديگه بـه نام شـهري،پلاس،پشت سبز ساده،چادري و .. هم خوانده مي شود نياز داريد که تا بهتر بـه شما جواب بدهند.کبوتر نر بايد يک ساله باشد و از زماني کـه مفلق 4-5 پره بوده براي شما پريده باشد.و که تا به حال جفت هم نخورده باشد و تازه زمان شوخي و ديوانگي اش رسيده باشد.شما بايد يک جفت کن هم داشته باشيد طوري کـه در آن لولايي باشد و يا بـه هر حال طوري باشد کـه سريع بسته شود که تا سريع غريب درون جفت کن گرفتار شود.جفت کن را هم بـه بالاي خر پشته ي بام يا جايي کـه در ديد باشد بگذاريد.

کبوتر نر آماده را 2-3 روزي درون جفت کن بگذاريد.سپس ماده اي آماده پيشش بيندازيد.بعد از 2-3 روزي کـه ديگر مطمئن هستيد کـه کبوتر ها آماده جفت گيريند و نوک توي سر شده اند مي توانيد آنـها را بـه روي بام آزاد کنيد. فقط بايد مواظب باشيد کـه کبوترها حتماً درون جفت کن جفت خورده باشند که تا نر فقط جفت کن را محل جفت گيري بداند.بعد کـه کبوتران کار لانـه سازي را انجام دادند و تخم گذاشتند بعد از 5 -6روز ،شبانـه تخم و کبوتر ماده را از پيش نر برداريد.بالهاي کبوتر نر را بکشيد يا بـه اصطلاح آن را زير پر کنيد.کبوتر نر بايد 1 الي 2 ماه درون جفت کن باشد.طوري کـه زياد نور نبيند و نور بـه اندازه اي باشد کـه فقط بتنواند آب و دانـه بخورد.سعي کنيد درون زماني کـه کبوتر نر درون جفت کن هست از دانـه هايي کـه باعث تقويت بنيه و مستي کبوتر ميشوند مثل شاهدانـه وماشک و...هم استفاده کنيد.اما نـه بـه اندازه اي کـه کبوتر خيلي سنگين شود.کبوتر نر را نيز هفته اي يک باز هنگام غروب از جفت کن بيرون کنيد و بعد کـه شب شد و آن را بگيريد و دوباره درون جفت کن بيندازيد.ماده اي کـه کبوتر نر با آن بوده را نيز بعد از مدتي جفت بدهيد که تا ديگر ماده اش را نبيند.بعد از گذشت 2 ماه يا کلاً وقتي کـه ديگر کبوتر نر بـه اوج مستي رسيده ديگر ميتوانيد آن را آزاد کنيد.دقت داشته باشيد وقتي کبوتر شکاري شما آزاد هست بايد تيپ شما و همـه کبوتر ها درون گنجه باشند و نر تک هم آن ها را درون گنجه نبيند که تا خود را تنـها ببيند و اگر کبوتر غريبي را درون هوا ديد سريعاً بـه زير آن بلند شود و آن را بياورد.ديدن کبوتر نر تک هنگام شکار گرفتن بسيار ديدنيست.کبوتر که تا کبوتر ديگري را مي بيند بـه روي خر پشته مي پرد ،بالهايش را باز ميکند و رو بـه جلو مي کشد و شروع مي کند بـه شوخ گيري و مستي.و سپس مي پرد و اينقدرباغريب مي چرخد که تا آن را بياورد.سپس بـه داخل جفت کن ميرود و شروع مي کند بـه مستي و هو هو وصدا زدن کبوتر.کبوتر ديگر هم بـه داخل جفت کن مي آيد و آن موقع هست که شما بايد سريع درون جفت کن را ببينديد و شکار را از نر تک بگيريد.خيلي ها هر ماه يک ماده براي نر تک مي اندازند و بعد کـه نر با ماده شوخ شدند دوباره ماده را جدا مي کنند.

درست نر تک را حتي خيلي از قديمي ترين کبوتر بازهاي جاهاي ديگر کشور هم نمي دانند و وبلاگ ما درون ميان وبلاگ هاي فراوان کبوتر بازي و حيوانات اولين وبلاگيست کـه اين مطلب را درج ميکند.البته اين را هم بگويم کـه به نظر خود من غريب گيري بـه هيچ وجه کار درستي نيست چون اولا غريب گيري درون مرام عشقبازي کار درستي نيست. دوما کبوتر ذات دار و با ارزش خيلي کم مگر از سر گرسنگي تن بـه جاي ديگري جز جلدگاه بدهد.سوما فکر نمي کنم از لحاظ شرعي درست باشد.

در اصفهان کبوتران نر تک را از دمگير ها درست مي کنند.چون کبوتران دم گير هنگام پريدن صداي دست(بال) زيادي دارند و باعث جلب توجه شکار مي شوند و چون زياد هم نمي پرند شکار هم خسته نمي شود و سريع شکار را مي کِشند.هوش زياد اين نوع کبوتر و ذات خوب آن ستودنيست.کبوتران دم گير اصيل و قديمي بـه هيچ وجه جلد صاحب ديگري نمي شوند.حتي خيلي از آنـها بعد از جابه جايي ديگر غذا هم نمي خورندو مي ميرند.اما ما کبوتر بازان اصفهاني اغلب کبوتران تهراني و قزويني را حتي درون يک روز هم جلد ميکنيم چون اغلب مجذوب دم گير ها مي شوند و فقط کافيست 2-3 بار کمي گرسنـه با تيپ دم گير ها بپرند. دم گير هاي نقش گل پنبه اي يا خال درون بعضي شـهر هاي ديگر جزء کبوتران پلاکي محسوب مي شوند با اينکه شباهت زيادي هم بـه پلاکي ها ندارند.حتي فقط 6-7 دور گرد خانـه مي تابند و سريع مي نشينند و اغلب هم بعد از يک بار جلد شدن ديگر جلد جاي ديگري نمي شوند.حالا با اين همـه اوصاف باز هم کبوتر بايد حتماً ساعتي بپرد که تا کبوتر شود....؟؟؟

حالاچیزهای کـه در وبلاگهای دیگر گفته نشده را توضیح مـی دهم؟

 

برای درست نر تنـها خیلی ها فکر مـی کنند کـه یک سالی حتما وقت بگزارند ولی این جوری نیست.کافیـه کـه یک نر شوخ داشته باشید.و اگر هم پرهاش درون اثر شوخ پ خرد نشد باشدو  سوکه  نزده باشد حتی احتیـاجی هم به زیر پر جدید نیست. هر چی نر از لحاظ جثه بزرگتر باشد بهتر است.

نر درست لمـهائی داره کـه اگر وارد باشید در روزچندین شیکارمـی آورد.هنگامـی کـه نر را درست مـی کنید مـی توانید آموزشش بدهید.که فقط به منظور نوع خاصی از کبوتر بلند بشود. کـه بیشتر نر را به منظور بلند شدن جلوی تهرونی آموزش مـی دهند.چون زودتر از کبوترهای دیگر گیر مـی کند.درآموزش وبلاگهای دیگر فقط یک که تا دو ساعت نر حتما بیرون باشد.حالا چه شکارآورده باشد چه نیـاورد باشد.چون اگر بیشتر بیرون بماند روزبعد دیگر بلند نمـی شود. کـه فرد بعد از چند سال نر داشتن خودش متوجه این لمـها مـی شود.

روی نری مـی شود حساب باز کرد که:

1)     از 20کیلومتری خانـه وقتی رها شود بـه خانـه بازگردد .

2)     نباید کاری بـه این داشته باشدکه شکار نر هست یـا ماده یـا مفلق یـا سیـاه یـا سفیدیـا سرور .

3)     حتما هرروز درون 4ماه اول فقط روزی 2 ساعت بیرون باشدچه شکار انداخته باشد چه نینداخته باشد .

4)     حتما برای سری اول کـه نر طی مراحل تک شدن گذرانده اگر بار اول شکاری نینداخته باشدخودتان نر را بیرون کرده و به همراه یکی از ماده های جلدتان بـه کوچه بروید و ماده را بیرانید آنوقت از دور حرکات نر را درون نظر بگیرید وقتی کـه شاهد زمـین زدن ماده تون بودیدبه آرامـی بـه بام برویددورادور بـه قوطی بنگرید ببینید نر ماده را بـه قوطی زده یـا نـه اگر آری کـه نشانـه رضاست و اگر نـه نر شما خطا کرده و باید بیشتر درون قوطی باشد .

5)     درون هنگام بیرون بودن نباید خود را تمـیز یـا بـه پر های خود ور  برود .

6)     نر حتما هنگام بلند شدن به منظور شکار زیر 1دقیقه با شکار پرواز داشته باشد وبنشیندواگر شکار دنبال او ننشت دوباره بلند شود که تا شکار را بنشاند که تا زمانی کـه یـا شکار را بنشاند یـا از دید نر خارج شود .

7)     نباید بـه صدای کبوترهای داخل قفسهای منزل توجه داشته باشد .

8)     نباید دنبال شکار جای بجز مکان خود بنشیند واگر هم شکار نشست آنقدر روی سر شکار شوخ بازی درون آورد که تا شکار دوباره بـه دنبال نر بلند شود .

9)     نر حتما خود برای شکار بلند وکوتاه شود نـه این که او را به منظور بلند شدن ترساند که تا بلند شود .

10)باید جفت گیری را درون لانـه انجام دهد و به هیچ وجه بیرون لانـه جوفت گیری نکندچون اگر بیرون جوفت گیری کرد دیگر شکار را بـه لانـه نمـی برد .

11)اگر نر شکاری آورد و ابزار لازم به منظور گرفتن شکار مـهیـا نباشد نر بـه مرور زمان افت

مـی کند .

12)نرهنگامـی کـه شکار مـی آورد بـه هیچ وجه نباید شکار را بزند اگر این کار را کرد بـه درد نر تنـها نمـی خورد .

13).نر بعد از چند ماه که شکار مـی آورد آنقدر استادانـه عمل مـی کند کـه هم شکار را با خود مـی آورد و هم صاحب شکار رامـی آورد. آن زمان مـی توان گفت کـه نر تنـها دیگر استادانـه عمل مـی کندو دیگر درون این زمان نر درون خطر است.زیرا کبوتر داران احساس خطر مـی کند .

14)نر وقتی شکار را درون قوطی زد بایدتا 30 دقیقه با شکار درون قوطی باشد که تا برای روزهای بعد حریص تر باشد این روش من هست البته هردر نر تنـها لمـهای خود را دارد .

15)هر 1یـا2ماه یک بار خودتان ماده ای به منظور نر بیـاندازید وقتی نرو ماده شوخ شدند ماده را از کنار نر بردارید .

من که تا حالا علاقه زیـادی بـه نر تنـها نداشتم فقط با پرش تیپی دمگیر حال مـی کنم ولی الان حتما پوز یـه پیر مرد دمگیر بازه را ب زمـین دربدر 3تا از نرامو با تفنگ زده .نری کـه در بالا هست نمونـه ای از نر تنـهاست کـه به دست این پیر مرد کشته شده .

"تکنیک من"

نرهیکل درشت و شوخی از سله داری کـه دوست شماست و قابل اعتماد هست خریداری کنید   بال هایش را ببندبد یـا اگر شوخ پریده آنان را بکشید 1 هفته درون قوطی جفتی کـه مـی توانید     با mdfدرست کرده باشید بگذارید درون قوطی بـه نر دان و آب دهید بعد از 1هفته ماده ای  دمگیرکه حالی ((بدون نطفه و رو حال خود تخم گذاری مـی کند را حالی گویند)) برایش خریداری کنید 2یـا 3 تیزه برایش گذاریدو 8 پر بـه پائین را بچینید نر و ماده را با دان مخلوط و 4/1شاهدانـه تغذیـه کنید.

حال بگذارید نر و ماده درون قوطی شروع بـه جفت گیری کنندوقتی دیدید نر به منظور چند باری درون قوطی سوار ماده شده روز بعد آنان را روی بوم آزاد کنید که تا نر بـه خوبی آفتاب ببیند بگذارید نر و ماده کار لانـه سازی و تخم گذاری را انجام دهندوقتی زمان تخم گذاری رسید چوب جارو به منظور نر روی زمـین بریزید که تا نر هم آنان را تندتند ببرد پیش ماده به منظور تخم گذاری درون این حالت نر راه ورود و خروج قوطی را یـاد مـی گیرد که تا مـی تونید چوب جارو بریزید هر چه تمرین و تکرار بیشتر نر بهتر و زودتر راه جا خواب یـا همان قوطی خود را یـاد مـی گیرد من درون این کار نصف چوب جارو را مـیکنم و روی زمـین درون اختیـار نر مـی گذارم البته این کار حتما در روز و در 2نوبت صبح از ساعت 10 و ظهر درون برق آفتاب ساعت 14 انجام شود بگذارید تخم گذاری کرده و  روی آنان بخوابند درون این زمان بال های کبوتر نر را باز کنید درون این موقع نر وابسته بـه بوم شماست (رو حساب زیون بودن و شوخی) شروع کنید بـه رودون پراندن  کبوتر نر که تا حسابی را بوم را یـاد بگیرد این روش به منظور بوم های گود هم جواب مـی دهد چون بوم خودمونم از بومای بقیـه محله گودتره مـیذاری تخم ها جوجه بشن جوجه ها دون خور درون این مدت حتما نر را بپرانید و طی تخم گذاری بعدی2روش وجود دارد!؟":

1)     کبوتر ماده و تخم ها رابرداریدوتخم ها رابشکنید.

2)     کبوتر ماده را بردارید تخم ها را زیر حمال بر گردانید.

من خودم روش دوم را مـی پسندم بـه شما هم توصیـه مـی کنم چون بـه ازدیـاد نسل کبوتر کمک

مـی کنید هم بعدها مـی توانید جوجه ها را هم طبق روش اول نر تنـها کرده

بعد از اجرای یکی از دو روش بالا بال های کبوتر نر را ببندید ماده را درون تور بند یـا گنجه بگذارید نر را روزهای بعد با کوشـه ماشک شاهدانـه تغذیـه کنید 2روز از قوطی بیرون نکنید بعد از 2 روز بیرون کرده و بگذارید پشت توری ماده خود را ببیندولی دسترسی بـه او نداشته باشد نر دیگری هم کنار ماده دمگیر نباشد((قرنطینـه درون گنجه ماده ها یـا توری جداگانـه)) من درون توری جداگانـه مـیگذارم(حال صلاح کار خویش خسروان دانند و بس) که تا 1 هفته یـا 2هفته دست خودتان هست تا کی این روش را ادامـه دهیدمن بعداز 2 هفته بال های کبوتر نر را باز کرده و ماده را از دید نر خارج مـی کنم خدا حافظی کامل نر با ماده آنوقت نر بدنبال ماده کنار توری مـی گردد وقتی خود را تنـها بیـابد و شما و همـه کبوترانتان درون گنجه باشید خود بـه دنبال کبوتر دیگرمـی گردد و آن را مـی اندازد اگر دیدید نر بـه دنبال کبوتری رفت و هرز اون کبوتر شکار شد کـه راه را گم یـا لیم آن شده و مـی خواهد دنبال آن بـه طرف بام صاحب آن کبوتر برود سریعا"ماده اش را بـه او نشان داده یـا براش دستدستی داده درون صورت لزوم روی سرسرا باندازید که تا بداند ماده اش درون خانـه شماست و شما مـی خواهید نر به منظور شما کار کند از فردای آنروز دیگر هرزه نشده چون مـیداند حتما برای شما کبوتر بیـاندازد که تا ماده اش را ببینداگر هرزه شد 5شاهپر اول را بکشید که تا 2ماه یـا تخت شدن شاهپر ها کبوتر را تنـها درون قوطی بگذارید دم عصری بش آب و دون بدین که تا تخت شدن پراش تو قوطی جاشم تاریک باشـه

 وقتی ماده شا ازش گرفتید هر3 روزیـه کبوتر دیگه از یـه نژاد بغیر از دمگیر مثلا" سفید تهرونی.سبز کاشونی.شازده.قلمکار.پلاکی یـا هر کبوتر از هر رنگ و نژاد کـه دوست دارید براتون بندازه بهش معرفی کنید بعد از3 روز شب اونو ازش بگیریدگاهی وسط هفته مادشو بش نشون بدید بذارید بزن تو جفتی بشا بعد شب ازش بگیرید من هر 2هفته یک بار این کارا مـی کنم این روش به منظور موقعی هست که نر شوخ آماده از سله خریداری مـیکنید اما اگر از جوجگی اونا آماده این کار کرده بودید نیـازی بـه این دردسرها نبود اما بعد از 2 ماه دیگه معرفی ماده و این بدبختی هارو ندارید نر خودش مثل تخمـه واستون تق تق تق مـیاد بیرون دوباره مثل تخمـه تق تق تق مـیره تو قوطی جفتی بخصوص کـه شما همـه جوره کبوتری بش معرفی کردین. 

تجربیـات صادق اصغرزاده

بابا اینم عنر تنـها من خدمت آقا قیصر

 

مورد تائید قربان

شکار هائی کـه این نر انداخته

 http://www.iranxm.com/' />

http://www.iranxm.com/' />

http://www.iranxm.com/' />

 http://www.iranxm.com/' />

http://www.iranxm.com/' />

http://www.iranxm.com/' />

http://www.iranxm.com/' />

این نوع از سوی بالائی درون بازگشت بـه خانـه برخوردار است.

اینم نوع شازدش

      

    

  این نژاد از معدود نژادهای پرشی  درون قاره ی اروپا مـی باشد.جایی کـه بیشتر یـا رنگ و نقش کبوترها مورد قضاوت قرار مـی گیرد یـا پرش های مسافتی.اما نژاد صرب کـه از کبوتر های بومـی شده ی یوگسلاوی و صربستان هست ، نژادیست کاملا پرشی . این کبوتر ها استیلی عضلانی ، ای پهن و چشمانی تیز بین دارند و معمولا درون دسته های  10 که تا 15 تایی مـی پرند.این کبوتر ها بعد از سی دقیقه کاملا نقطه مـی شوند ( ارتفاعی بین 1000 که تا 1600 متر ) و دست کم 5 که تا 7 ساعت مایـه پرواز مـی کنند ؛ و سپس بـه صورت گروهی یـا تک تک مـی شینند .

                    (  این کبوتر ها مانند همـه ی کبوترهای پرشی ، بدنی محکم ولی سبک دارند. ) 

       تاریخچه ی نژاد :

      اگرچه پژوهش های زیـادی  درون باره ی این نژاد انجام شده هست . درون سال 1920 کلوپ هایی تنـها ویژه ی این نژاد درون یوگسلاوی  و سپس  درون جاهای دیگر شروع بـه فعالیت د . اما پیشینـه ی این کبوتر هنوز نیمـه مبهم هست ؛ تعدادی عقیده دارند کـه این نژاد قرنـها پیش از کبوتر های یونانی و مجارستانی درست شده و تعدادی دیگر معتقدند کـه این نژاد از ریشـه ی کبوترهای پرشی ترکیـه  مـی باشد ، کـه در قرنـهای اخیر مـهاجران با خود بـه صربستان و با نژاد محلی ترکیب کرده اند.

            

                                       ( بیشتر کبوتر های این نژاد کاکلی مـی باشند.)

      کبوتر پرشی صرب  درون بیشتر رنگ های  معمول دیده مـی شوند ، ( تعداد سبز ها بیشتر از دیگر رنگهاست ) و بیشتر آنـها  دارای چشمانی سفید صدفی هستند و 12 که تا 14 دم دارند.

همچنین رکورد پرش درون این نژاد 15 ساعت هست ، کـه البته این ساعت ها همـه درون هوای مطبوع و خنک اروپا کـه هیچگاه از سی درجه بالاتر نمـی رود ، بـه دست آمده.احتمالا نژادهایی کـه ژنتیک آنـها با این آب و هوا سازگار شده درون گرمای ایران ساعت بالایی نخواهند آورد.

                                            

اول از همـه چیز از سلامت کفتر اطمـینان حاصل کنید که تا که مریض نباشد یـا شکستکی و فلج شده نباشد درون کل ناقص نباشد     

2_کفتر پرشی خوب حتما هایی پهن داشته باشد چون یک ی پهن درون ان بی شک شش های بزرگ و قوی به منظور تنفس وجود دارد 

3_داری سری درشت و گرد باشد وگردنی اسبی وکشیده(گردن اسبی)باشدطوری کـه فرم سر و نوک و گردن بـه هم بیـان سرش بـه تنش بیـارزه

4_هنگام باز بال سه شاه پر اخرش هم اندازه وبی فاصله وموج دار باشد شاه پرهای قوی و محکمـی داشته باشد

5_نوک و پاهای ان اندازه باشد یعنی نوک نازک (نوک سوزنی)داشته باشد( نـه زیـاد بلند ونـه زیـاد کوتاه)پاهای ظریف و کوتاهی داشته باشد وناخن های بلند و صاحب پنجه ای پهن باشد

6_رنگ چشم هر رنگ کـه باشد شفاف و درشت باشد

نکته1:کفترانی کـه هیکل بزرگی دارند پرش انـها سخت هست بهتر هست کفترانی با هیکل مناسب نگهداری کنید

نکته2_کفتر پرشی خوب را بـه سختی مـی توان درون دست نگه داشت و همـیشـه درون جنب و جوش است

نکته3_یک کفتر پرشی خوب همـیشـه صدای بال زدنش کم هست بطوری کـه اگر درون پشت سر شما بپرد صدای کت زدنش را نمـی شنوی

به شما توصیـه مـیکنم (هر چند کوچکتر از انم کـه به شما بزرگان توصیـه کنم) نژاد اصیل کفتر نگهداری کنید هر چند کم ولی درست عشق بازی کنید

126

بازدید : 7750

برچسب ها : کبوتر بازی , شناخت کبوتر , انواع کبوتر , کفتر بازی , روش نگهداری کبوتر +عکس , روش نگهداری کبوتر , روش = , کبوتر +عکس , نگهداری کبوتر +عکس , عکبوتر , عکبوتر زینتی ,




[روش نگهداری کبوتر +عکس گروه واتساپ کفتر پلاکی بازان]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Sun, 01 Jul 2018 15:34:00 +0000